Blog

Meer bewegen? Doe wat je echt leuk vindt!

Wat doe jij aan beweging? Sport je regelmatig, of ben je meer de sponsor van je sportschool? Regelmatig bewegen heeft een groot aantal gunstige effecten (bijvoorbeeld verlagen van het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en een aantal typen kanker).

Beweegrichtlijnen

De beweegrichtlijnen 2017, die zijn opgesteld door de Gezondheidsraad, zijn als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens twee maal per week spier- en botversterkende activiteiten
  • Voorkom stilzitten.
Ik haat sporten

Maar wat als sporten niet jouw ding is? Zoek iets uit dat je echt leuk vindt, anders ga je het niet volhouden. Het mooie is, dat als je echt iets leuk vindt, je ook jezelf kan uitdagen. Je wil steeds meer, verder en snakt naar dat moment dat je je favoriete sport weer kan beoefenen. Vraag eens in je vriendenkring wat zij doen aan sport, misschien kan je eens met ze mee om te kijken of je het leuk vindt. Met z’n tweeën of in een groep sporten zorgt ervoor dat je een stok achter de deur hebt. Ga naast het sporten ook wandelen, of als je dat niks vindt, pak je stadsfiets en ga eens een uur in de omgeving dwalen. Zeker nu het weer steeds beter wordt, zoek de frisse buitenlucht op!

Maar wat doe jij dan?

Ik sport liever buiten dan in een sportschool, ik hou van de frisse buitenlucht. Ik heb mijn sportliefde gevonden in mijn racefiets. Ik zocht een paar jaar geleden een alternatief nadat hardlopen vanwege blessures geen optie meer was. En nu baal ik wel eens dat ik het fietsen pas zo laat heb ontdekt! Het leuke van racefietsen is dat je vrij makkelijk snelheid krijgt en je kan voor jezelf elke keer weer de grens een stukje harder of verder leggen. Je bent ook niet afhankelijk van anderen, je kan gaan fietsen wanneer jij dat wilt. Het nadeel is dan wel dat het steeds meer tijd kost, je wil namelijk elke keer langer en verder fietsen!

 

Dus: kom met je luie gat van de bank af en zet dat lijf in beweging!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *