Gezinsbegeleiding

Wil je met je gezin gezonder gaan eten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan biedt gezinsbegeleiding je de oplossing. Samen gaan we op zoek waar de verbeterpunten zitten en stap voor stap gaan we met het hele gezin naar gezondere eetgewoonten. Met mijn eigen gezin heb ik ook de stappen naar een gezondere leefstijl gemaakt, ik weet dus waar je tegenaan loopt en welke weerstand je kunt verwachten (en hoe je dat op kunt lossen!).

Update Covid-19: Vanaf 3 maart gaan de deuren van mijn praktijk weer open! Dat betekent dat ik cliƫnten weer in mijn praktijk kan ontvangen, maar wel met een aantal maatregelen:

  1. Bij klachten passend bij het coronavirus wordt de afspraak verzet. We maken een nieuwe afspraak als de klachten voorbij zijn en de coronatest negatief is.
  2. Een mondkapje is aan te raden als we van en naar mijn praktijk lopen. In mijn praktijk zitten we op 1,5 meter afstand met een scherm tussen ons in, het mondkapje mag dan af.
  3. Voor en na elk consult wordt de praktijk gereinigd en gelucht.
Kennismakingsgesprek

Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Ik leg je uit hoe we aan de slag gaan en vraag ik je wat jullie willen bereiken. Het gesprek kan telefonisch, in mijn praktijk, of bij jullie thuis plaatsvinden.

Intakegesprek

Jullie krijgen van mij een intakeformulier mee, dat we tijdens het gesprek bespreken. Aan de hand van het gesprek stellen we samen een plan van aanpak op.

Consulten

Belangrijk om te weten is dat de begeleiding maatwerk is: het plan van aanpak is specifiek voor jullie situatie! In de consulten bespreken we onder andere de eetmomenten (ontbijt, lunch, avondmaaltijd en tussendoortjes) en hoe je die gezonder kunt maken. Maar we kijken ook naar de hoeveelheid beweging (hoe meer, hoe beter!) en hoeveel tijd er achter een scherm wordt doorgebracht. Hoe goed slaap je? En is dat voldoende? Weet je niet zo goed hoe je moet koken? Ook dat zijn onderwerpen die aan bod kunnen komen als je daar behoefte aan hebt.
Tijdens elke vervolgafspraak bespreken we hoe de afgelopen periode is gegaan, wat gaat makkelijk en wat kost nog moeite? Ik coach jullie stap voor stap naar een gezonde leefstijl. Het uiteindelijke doel is dat jullie zelf goed inzicht krijgen in gezonde en minder gezonde producten en dat een gezonde leefstijl een gewoonte is geworden, waar ook zeker ruimte is voor zo nu en dan wat lekkers.

Voorraadcheck

Ik kom bij jullie thuis om te bekijken wat je in de voorraad- en koelkast hebt liggen. We bekijken de etiketten van diverse producten en bepalen of er een gezondere keuze mogelijk is.

Kosten

Gezinsbegeleiding is maatwerk. Tijdens de intake maken we samen een plan van aanpak en ontvang je van mij een kostenoverzicht.